Quantcast
Новини Пловдив » Инциденти » Изгоря най-големият бежански лагер на остров Лесбос
Инциденти Свят

Изгоря най-големият бежански лагер на остров Лесбос

архив
архив

Изгоря бежанският лагер „Мория“ на остров Лесбос. Хиляди мигранти, настанени в него, останаха без жилища. Сред тях има и заразени от коронавирус, които бяха под карантина.

Над 12 000 мигранти и бежанци се спасиха от пожара в бежанския лагер. Част от тях са в горска местност, други са по паркове на град Митилини в Лесбос. В момента полицията още не е установила местонахождението на 35 мигранти, заразени с коронавирус, които са под карантина. Властите се страхуват от бързо разпространение на вируса на острова, информира БНР.

Пожарът е избухнал едновременно на няколко места в лагера, което предполага умишлен палеж, според огнеборците. Полицията започна разследване. Поради силния вятър се разпалват нови огнища в лагера, а мигранти се опитаха да попречат на пожарникарите при гасенето.

От няколко дни поради регистрирани случаи на носители на вируса, лагерът е под пълна карантина, като настанените мигранти нямаха право да напускат района.

По медийна информация на острова са пристигнали полицейски части за борба с безредиците. Кметът на острова Стратис Кителис заяви пред,че заразените мигранти са голям риск за здравето на всички на остров Лесбос.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...