Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Красимир Янков пред Plovdiv-Press: Нинова води БСП към пропаст, изборът за лидер е опорочен
Важно Интервю Мнения Политика

Красимир Янков пред Plovdiv-Press: Нинова води БСП към пропаст, изборът за лидер е опорочен

Красимир Янков, снимка: ПловдивПрес
Красимир Янков, снимка: ПловдивПрес

Красимир ЯНКОВ е роден на 11 декември 1974 година в Стара Загора. Завършил Икономически университет – Варна със специалност „Счетоводство и контрол“ и Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, Свищов, със специалност „Финанси“.

Бил е началник на политическия кабинет в Министерството на икономиката и енергетиката, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив и на АЕЦ „Козлодуй“.

Член е на БСП от 2002 година, а на Националния съвет – от 2012 г. Депутат в три парламента.  В момента също е народен представител.

Красимир Янков е кандидат за председател на БСП, но обяви бойкот на прекия избор за лидер  на 12 септември, заедно с  Валери Жаблянов. Още вчера двамата заявиха, че се оттеглят от кампанията и отказват дебат със софийските и пловдивските социалисти. Днес Красимир Янков уважи поканата на градския и областен лидер Георги Гергов и от Копривките отправи послания към соцактива. Той обясни пред ПловдивПрес защо е предприел този ход.

Интервю на Галина ГЕОРГИЕВА

-Г-н Янков, защо решихте да бойкотирате избора за председател на БСП в събота?

-Изборът е опорочен. Вместо да има дебати, с които кандидатите да представят своето виждане за бъдещето на партията и идеологическия й път, кампанията се превърна в срещи, които се организират сепаративно от Корнелия Нинова и се обвиняват членове на БСП,че вредят на партията. В същото време Нинова не казва по какъв път продължава БСП. Ние с Валери Жаблянов решихме, че няма да участваме в това. В БСП се генерира напрежение, поставят се тежки разделителни линии, които включват учредяване на инициативни комитети в подкрепа на Нинова с хора, напуснали БСП и членове на други партии.

– Докъде ще доведе всичко това?

-Този път, по който предлага Нинова да се проведат кампанията и изборите, не е добър. Ние няма да станем по-силни. Напротив, този хаос в БСП, ще покаже, че партията не е готова да получи доверието на българите.

-Вашите предложения какви са?

-За нас изборите не приключват на 12 септември. Всеки, който е решил да ни подкрепи, го призоваваме да не участва в гласуването. Легитимните колективни органи – Националният съвет и Конгресът трябва да вземат  решение как се излиза от тази ситуация. Или ще бъде изчистена самата процедура за пряк избор на председател, за да не бъде подлагана на съмнение и да  бъде гарантирано, че изборът ще е честен, или ще се вземат други решения. БСП трябва да възстанови традициите, които до този момент са показали, че ние се сплотяваме в такива кампании, а не се разделяме. Аз призовавам да не се гласува на 12 септември. Трябва да минем през това изпитание без да има възможност някой да обявява , че то е легитимно, тъй като е опорочено. Нямаме правила. Правилата не са гласувани с необходимото мнозинство. Комисията също не е гласувана с необходимия кворум. Призовавам членовете на партията към разум и отговорност! След решенията на Конгреса да продължим да сме заедно и да бъдем алтернатива.

-Ако Корнелия Нинова остане начело на БСП, какво ще се случи с партията?

-Няма да остане. Корнелия Нинова води БСП към пропаст 4 години. Разумът ще надделее, не може партията да върви към тази пропаст.

Още новини по темата

Кирил Добрев пред Plovdiv-Press: Винаги съм бил биткаджия, искам БСП силна и единна партия ВИДЕО

Гергов на Копривките: Да браним името на партията – това, което се случва в БСП, е позор! ВИДЕО

Красимир Янков и Валери Жаблянов отказват дебат със социалистите в Пловдив и София

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...