Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Лариса Кътова само пред ПловдивПрес: Стоян Алексиев избираше фирмите и ме караше аз да подписвам договорите
Важно Мнения Общество Община Политика Съд и Прокуратура

Лариса Кътова само пред ПловдивПрес: Стоян Алексиев избираше фирмите и ме караше аз да подписвам договорите

Лариса Кътова
Лариса Кътова има какво да разкаже пред проверяващите от КПОНПИ. СНИМКА: ПловдивПрес
  • Версията на уволнената от Стоян Алексиев зам.-кметица на район „Северен“ от първо лице

Стоян Алексиев встъпи в длъжност на 11 ноември 2019 г. и на 19 ноември ме задължи да провеждам абсолютно всички обществени поръчки в районната администрация и да сключвам договори от мое име. Не аз събирах офертите, той ги събираше, идваше и ми ги даваше заедно с договора и казваше: Подписвай! Той си избираше фирмите, нито една от фирмите, с които съм подписала договор, не съм я избрала аз. Няколко пъти му казах, че не искам да поемам такава отговорност и след като той е станал кмет, би следвало да си поеме отговорността и да си подписва договорите.

След което започнах да получават заплахи – първо, че ще ме изгони от кабинета, после за уволнение, които ставаха все по-груби. Така се стигна до поръчката за ремонт на едно съоръжение в парк „Рибница“, което е метална конструкция с поликарбонатни плоскости 6 мм в зелен цвят. Страндартната цена на тези плоскости по магазините е 7-8 лв. на кв. м, а в офертата, която Стоян Алексиев ми донесе, за да сключа договор, цената беше 43 лв. на кв. м. Фирмата е „Ташев и син консулт“ ЕООД. Алексиев ме накара да излезем извън кметството, той там си провежда разговорите, явно се притеснява, че някой го подслушва, и ми каза: „Или подписваш, или…“ Думите му бяха: „Има полезни хора, има и такива, които не вършат никаква работа, ти избери от кои да бъдеш!“, и ми остави договора за подпис. Това си е реална заплаха. Аз не предприех никакви действия, не подписах, на другата сутрин той влезе директно в кабинета ми, взе договора и отиде да го подпише той.

След това издаде една заповед, уронваща моя престиж и авторитет, в която ме задължаваше да обикалям с велосипед сметищата в района. Това преля чашата на търпението ми и реших, че трябва да реагирам. Тогава написах докладна до кмета Здравко Димитров, входирах я в общината и същия ден (3 септември т. г.) къв 16,30 ми беше връчена заповедта за уволнение.

Имаме още много какво да кажем с уволнената заедно с мен главна архитектка Надя Бабунска, но това ще се случи пред компетентните органи. Ще сезираме прокуратурата за нарушенията, които е извършвал Стоян Алексиев като кмет на район „Северен“.

Най-важното от разказа на Лариса Кътова е в двете видеа.

 

 

Още

ВМРО искат прокуратурата и АДФИ да проверят скандала в „Северен“
Стоян Алексиев за Лариса Кътова: Лошо наследство и останки от миналото
Корупционен скандал в ГЕРБ! Уволнена зам.-кметица със сигнал срещу кмета на Северен

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...