Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Монтират светофар до СУ „Св. Паисий Хилендарски“
Пловдив Транспорт

Монтират светофар до СУ „Св. Паисий Хилендарски“

Светофарна уредба ще бъде изградена на кръстовището на ул. „Родопи“ и ул. „Богомил“, за да се улесни пресичането до  намиращите се наблизо СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ДГ „Каменица“. Това реши  Областната комисия по безопасност на движението. В момента текат необходимите процедури от страна на общината и КАТ, като се  търси възможност за изграждането на съоръжението.

Повдигната пешеходна пътека пък ще бъде изградена на кръстовището на бул. „6 септември“ с ул. „Георги Измирлиев“, за да  се намали рискът от ПТП при интензивния автомобилен поток.

Предлага се и промяна в регулирането на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Васил Априлов“ за завиване в обратна посока. Целта е да се избегне предпоставката за ПТП, когато има зелен светофар за идващите от Пазарджишко шосе и завиващите надясно към моста на река Марица посока юг.

По предложение на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Пловдив,  комисията разгледа и одобри предложения  за подобряване на регулацията с пътни знаци и светофарните секции за завой , с които да  се разтовари трафикът на кръстовищата на бул „Найчо Цанов“ с бул. „Христо Ботев“, на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Найчо Цанов“, кръстовището на бул. „Менделеев“ с бул. „Санкт Петербург“, кръстовището на  бул. „Христо Ботев“ и ул. „Авксентий Велешки“ и кръстовището на  бул. „Шести септември“ и бул. „Цариградско шосе“ – южно платно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...