Quantcast
Новини Пловдив » България » БСП отива на протеста. ГЕРБ: Ще има кворум, няма да подаваме оставка
България Важно Политика

БСП отива на протеста. ГЕРБ: Ще има кворум, няма да подаваме оставка

Народното събрание
Народното събрание

БСП няма да влезе днес в пленарната зала, а депутатите ще отидат на протеста. „Отиваме на протеста като граждани, защото сме недоволни от Бойко Борисов, който се подигра, че протестът е на мафиоти. Това заяви пред Нова телевизия от жълтите павета депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„Единствените мафиоти са от Министерски съвет. Борисов делегетимира това Народно събрание като премиер, а иска и нова конституция да пише“, добави той. „Ние е редно да започнем да подкрепяме хората и да сме на улицата срещу октопода на мафията в лицето на Борисов. Всеки ден мои колеги са на протеста и използваме всички средства за сваляне на властта“, каза Мирчев.

„Не мисля, че има разделение в БСП. Партията е единна, но сега трябва да се фокусираме върху това управляващите да чуят гласа на държавата и да подадат оставка, както и Гешев“, завърши той.

ГЕРБ са създали организация за кворум. „Работили сме в такъв режим, даже по-тежък от преди. БСП бяха излезли преди време от парламента за 2-3 месеца. Мисля, че и те самите даже не вярват, че липсата им в зала, ще спре парламента“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Въпросът за оставката не е въпрос, който ни е затруднявал. Борисов е подавал два пъти оставка, само защото ГЕРБ загуби избори за президент. Нашата позиция е, че няма да подадем оставка. Това не е защото искаме още 6 месеца да сме в управлението. Проблемът е следният – отиваме на предсрочни избори, а така машинното гласуване отпада. Освен това не може да се приемат никакви мерки срещу икономическата криза, няма да има бюджет за следващата година. България ще затъне така в икономическа, а сигурно и в политическа криза“, каза той.

По думите му целта на управляващите е в следващите 3-4 месеца да бъде подготвена страната за следващата година.

„Няма да работим под обсада поне на този етап. Разбирам исканията на протестиращите и ги уважавам, но смятам, че тепърва българското общество ще има нов дневен ред и нови сюжети в политиката и икономиката“, завърши той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...