Quantcast
Новини Пловдив » България » Великото народно въстание 2 с драконовски мерки и без инциденти засега
България Важно

Великото народно въстание 2 с драконовски мерки и без инциденти засега

Без напрежение и инциденти преминава 64-ия ден от протестите
Без напрежение и инциденти преминава 64-ия ден от протестите

64 дни на протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестът е под надслов „Велико народно въстание 2″. Той продължава цял ден, а мерките в района на Триъгълника на властта са драконовски.

Столичният център е блокиран от полицейски кордони и демонстранти. До сблъсъци до момента не се стигна.

След 19.00 ч. бул. „Цар Освободител” и площад „Независимост“ бяха блокирани. Полицаите, които са на първа линия тази вечер, носят жилетки с надпис „антиконфликт“.

От БНТ алармираха, че до полицаите е стигнала неофициална информация, че тази вечер се подготвя изпочупване стъклата на Съдебната палата.
За да бъдат избегнати провокации, още в началото организаторите опънаха лента между протестиращите и униформените.

„Това е тънката червена линия между нас и властта. Ние пазим полицията. Нас не ни е страх“, каза един от организаторите.

Органите на реда бяха подготвени. Народното събрание беше обградено от полиция и жандармерия. На входа бяха разположени три линейки.

Малко след 10.00 ч. полетяха и яйца към сградата на парламента. Преди обяд протестиращите се насочиха към Министерския съвет. С шествие пренесоха огромен национален флаг пред сградата.

Протестиращите бяха проверявани на случаен принцип на КПП-та. Задържани бяха петима мъже и една жена, а след известно време и освободени.

Христо Иванов от „Да, България“ настоя управляващите да се откажат от своите изменения на Изборния кодекс.“Управляващите правят ревизия на Изборния кодекс, на изборните правила, така че да си подготвят условията за техническо надмощие и победа на изборите. Подготвя се поредната кражба на изборите в България“, каза Иванов.

В храстите, под дърветата и около шахтите в градинката около Народния театър беше намерен цял арсенал – ножове, железни тръби, колове, камъни и бойна прашка.В градинката, съвсем близо до БНБ, бяха скрити бутилки със съмнително вещество, прашки и ножове. Експертизите сочат, че става дума за запалителна течност, прозрачна на цвят и смесена с червена боя. На подобни скривалища полицията се натъква често.Най много бяха купчините с камъни и павета, които общински служители събраха в чували, съобщи bTV.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...