Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Викове „Оставка“ огласят Пловдив, част от протестиращите са в София
Градът Пловдив

Викове „Оставка“ огласят Пловдив, част от протестиращите са в София

Протестът тази вечер е по-малоброен, много хора са в София
Протестът тази вечер е по-малоброен, много хора са в София

Викове „Оставка!“ , „Елате с нас, протестът е за вас!“, „Мутри, вън!“ огласят улиците на Пловдив. Големият протест, който всеки четвъртък се организира под тепетата, днес е по-малоброен. Причината е, че част от протестиращите отидоха в София да подкрепят демонстрантите, които цял ден са в Триъгълника на властта, а протестът е под надслов „Велико народно въстание 2“.

На площад „Съединение“ започнаха да се събират хора след 19 часа. Протестът традиционно започна с химна на България, а след словата демонстрантите минаха по Главната  и се спряха пред Община Пловдив. Там по традиция скандираха „Оставка“, след което поеха към бул. „Цар Борис Трети – Обединител“, през Тунела и по бул. „Шести септември“.

Шествието спря на кръстовището до Баня Старинна. Протестиращите обявиха, че нямат намерение да блокират движението, а след кратък отдих продължават към Областната управа. Там се очаква шествието да приключи.

Един от организаторите – Асен Костов заяви, че следващият четвъртък в Пловдив ще има масова протестна проява на която, се очакват „големи изненади“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...