Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Започна изграждането на модерна детска градина в „Южен“
Градът Образование Пловдив

Започна изграждането на модерна детска градина в „Южен“

С водосвет беше даден старт на изграждането на детската градина
С водосвет беше даден старт на изграждането на детската градина

В район „Южен“ започва изграждането на модерна детска градина. Символичната първа копка направиха кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на „Южен“ Костадин Язов.

Стойността на проекта е 4 600 000 лв. осигурени от общински бюджет.

Забавачката се намира на бул. „Александър Стамболийски“ и е с капацитет 200 деца, разпределени в 8 групи и ще разполага с физкултурен салон и плувен басейн за малчуганите.

„Това е първата стъпка, предвиждаме да направим и детска ясла в съседен имот. Към момента около 400 деца ходят в детски градини, които са разположени в блокове в квартала“, коментира районният кмет Костадин Язов.

„Район Южен има крещяща нужда от ясли и детски градини, това е хубаво. Значи след време ще имате нужда и от училище“, каза и Здравко Димитров.

Според Вакрил Запрянов, управител на фирмата – изпълнител „Запрянови – 03”, обектът може да бъде завършeн за осем месеца, след като бъде открита строителната площадка.

В момента се изграждат ДГ „Снежанка“, чието откриване се очаква да бъде в края на септември и ДГ „Перуника“, която ще отвори врати през октомври. Извършва се ремонт и на ДГ „Пролет“ в район „Северен“.

Само преди 3 месеца започна и изграждането на нова детска градина на ул. „Богомил“, която трябва е готова в рамките на половин година, която е със срок за изпълнение 270 дни.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...