майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Нинова в Пловдив: Не съм се интересувала колко социалисти ще гласуват в събота
България Пловдив Политика

Нинова в Пловдив: Не съм се интересувала колко социалисти ще гласуват в събота

Доц. Георги Йорданов и Корнелия Нинова

Прогнозата й е, че големите протести ще бъдат октомври – ноември и те ще са социални

 

Не съм се интересувала, не се меся в този процес. Това заяви председателят на БСП и кандидат за нов мандат Корнелия Нинова в Пловдив на въпрос колко социалисти имат право на глас на 12 септември, събота, когато ще се проведе прекият избор за лидер на партията.

„Моля да задавате тези въпроси към Централната комисия по провеждане на избора, това е единственият легитимен орган, избран от Националния съвет, който трябва да обяви списъците. Те се изготвят от всички общински структури в страната“, обърна се към журналистите Нинова.

Попитана от ПловдивПрес дали изборът в събота на 12 септември ще е честен, защото нейните опоненти подозират, че ще е опорочен, Корнелия Нинова каза: „Към този момент пълните зали, които виждам в обиколките си, опровергават тези твърдения. Надявам се, че вторият аргумент, който ще ги опровергае, ще е високата активност в самия ден на избора. Призовавам другите кандидати за председател да направят дори и в последния ден опит да направят събрания с организациите в страната. Едно е да ходиш по студиата и да говориш, друго е да чуеш мнението на партията“.

Според  Корнелия Нинова членовете на партията ще гласуват масово.“Не разбирам опитите да се бойкотира прекият избор и  призивите от други кандидати за председател към социалистите да не гласуват. Защо другите кандидати се страхуват народът да се произнесе. Да призоваваш да не се гласува, означава да отричаш правото на глас. Виждам, че се правят всякакви опити да се бойкотира прекия избор, това не е за пръв път. В последните 4 години е имало много такива опити. Най-морално е членовете на партията да се произнесат и да посочат ръководителя, който и да е от нас. Моят призив е за мобилизация и висока активност на 12 септември. Обвинението за манипулация е обида към цялата партия. Имаме над 1000 секции в цялата страна, там има комисии, които са излъчени от партийните структури, а не са назначени от централното ръководство“, обясни още Нинова.

Тя разкри, че на някои места в страната социалисти поставят въпроса за допълнителни промени в Устава на партията – не само председателят да се избира пряко, а и други органи в партията. Според нея БСП е закъсняла за подобна стъпка на фона на европейските социалистически и социалдемократически партии.

Според Нинова конгресът на 26 септември не може да избере председател, ако прекият избор се провали и е нелегитимен. „Конгресът може само да промени Устава. Тъй като в него е  записан пряк избор единствено и само, този конгрес не може да избира председател. Има такива намерения,  надявам се да не се случи това, защото вече на два конгреса това е отхвърлено. Ако се промени Устава сега, тепърва трябва да се вписва в съда и да се свиква нов конгрес за избор на председател т.е. на 26 септември не може да се избира председател, а само да се промени Устава. Аз вярвам, че няма да се стигне до този момент, виждам колко голяма е мо/изирацията в партията и още на 12 ще бъде избарн председател, който и да е той. След това се надявам всички да се консолидираме и да тръгваме към предсрочни избори“, каза още Нинова.

„Мафията е на друго място и точно обратно – народът иска да свали мафията“, така тя коментира думите на премиера Борисов от вчера, че мафията иска да свали правителството.

Според нея оставката на кабинета е задължителна. “ Социално-икономическата криза е още един аргумент да си ходят по-бързо, защото са абсолютно неадекватни на обективната обстановка. Нямат нито план за посрещане на кризата, нито мерки за по-бързото  й преодоляване. Управляващите са фиксирани само в това как да оцелеят в следващите 5 месеца до редовните избори. Дали през дебат за Конституция, дали през новата версия на голяма коалиция, който наричат експертен кабинет между БСП и ГЕРБ – търсят се всякакви варианти да оцеляват. Още по-наложително е да си тръгват, за да дойдат хора, които имат план, които са професионалисти“, обясни Нинова.

Прогнозата й е, че големите протести ще бъдат октомври – ноември и те ще са социални.

 

Корнелия Нинова дойде в Пловдив да се срещне със социалисти в Гранд хотел Пловдив, домакинстваше й доц. Георги Йорданов. Въпреки, че беше поканена, Нинова не се появи вчера на Копривките, където цветя пред паметника на загиналите партизани положиха другите кандидати за партиен лидер Кирил Добрев, Красимир Янков и Георги Тодоров. Нинова не дойде и снощи на червения митинг на Братската могила. /ПловдивПрес

 

Още 

Кирил Добрев пред Plovdiv-Press: Винаги съм бил биткаджия, искам БСП силна и единна партия ВИДЕО

Красимир Янков пред Plovdiv-Press: Нинова води БСП към пропаст, изборът за лидер е опорочен

Гергов на Копривките: Да браним името на партията – това, което се случва в БСП, е позор! ВИДЕО

Пловдивските социалисти пред Братската могила: България възкръсна с 9-и септември

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...