Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Публично обсъждане решава казуса с новия управител на Онкото
Градът Здраве Пловдив

Публично обсъждане решава казуса с новия управител на Онкото

КОЦ Пловдив
КОЦ Пловдив

Кметът Здравко Димитров поиска да се проведе публично обсъждане за казуса с избора на управител в на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД.  Това стана по време на днешната сесия на Общински съвет, който взе решение за отлагане на точката за утвърждаване на победителя в проведения конкурс за нов ръководител на здравното заведение.

„В дискусията ще бъдат поканени за участие общинските съветници,  граждани, неправителствени организации, включително пациентските организации. Никога няма допусна да се навреди  на онкоболни, възрастни и деца“, подчерта градоначалникът. По думите му този дебат трябва да се организира в максимално бърз срок и да се вземе решение по казуса от Общинския съвет.

Той съобщи също, че Окръжна прокуратура  е изпратила писмо до Община Пловдив с искане да бъде предоставена цялата документация по провеждането на скандалния конкурс. Кметът бе категоричен, че няма да  отстрани директора на дирекция „Здравеопоазване“ д-р Калин Калинов, каквото искане имаше на днешния граждански протест.

Д-р Калинов от своя страна съобщи,  че като председател на конкурсната комисия е подписал протокола за избор с особено мнение и е подал сигнала за злоупотреби в онкологичния диспансер. В него той сигнализира, че проф. д-р Марианна Янева в края на 2016 г. , след като е назначена за управител на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД, е подписала договор за закупуването на компютърен томограф, без да извърши необходимата проверка на процедурата. Така е ощетила здравното заведение с 254 777 лв.  и е финализира процедурата,  подготвена от нейния предшественик д-р Красимир Вальов. Във връзка с тази процедура той напусна поста, а след това получи и условна присъда от три години заради това, че е ощетил бюджета на онкологичния диспансер.

Сегашният управител д-р Парашкев Цветков ще остане на поста си, докато Общинският съвет, като принципал на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД, не приключи конкурсната процедура.

Още

Петима кандидати за шефския пост в Онкото
Проф. Янева води в класацията за шеф на Онкото
Сигнал в прокуратурата срещу проф. Марианна Янева 2 дни преди избора на шеф на Онкото
Партийни кланове и протестъри в битка за Онкото
Оттеглят точката за Онкодиспансера
Съветник поиска дебат за ръководството на Онкодиспансера

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...