Quantcast
Новини Пловдив » Важно » РЗИ Стара Загора обяви здрав 28-годишен мъж за починал от COVID-19
COVID-19 България Важно

РЗИ Стара Загора обяви здрав 28-годишен мъж за починал от COVID-19

Починалите с коронавирус от началото на пандемията у нас стана 779 души
Починалите с коронавирус от началото на пандемията у нас стана 779 души

РЗИ Стара Загора обяви здрав 28-годишен мъж за починал от COVID-19. Информацията, че младият мъж е сред 10-те жертиви на коронавирусната инфекция за последното денонощие, се появи в официалните данни на Единния информационен портал.

Според информацията той не е имал придружаващи заболявания, но все пак е починал от COVID-19.

Сега се появи шокираща развръзка по случая и се оказа, че мъжът е  жив.

„След извършена проверка от Министерство на здравеопазването (МЗ) във връзка с информация в Информационната система за COVID-19 за починал 28-годишен мъж, беше установено: Служител на регионалната здравна инспекция в Стара Загора е допуснал техническа грешка при актуализирането на статуса на пациента“, поясниха от РЗИ-Стара Загора.

От там бяха категорични, че 28-годишният мъж е успешно излекуван и изписан след болнично лечение. РЗИ-Стара Загора поднася извиненията си на обществеността.

В Единния информационен портал пише, че 702 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Десет са новите случаи от изминалото денонощие. Починали са мъж на 28 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 84 г. със сърдечно заболяване, мъж на 81 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 60 г. с диабет, сърдечно, хронично бъбречно и хронично неврологично заболяване, жена на 81 г. с неуточнено към момента заболяване, жена на 83 г. с диабет и хронично белодробно заболяване, мъж на 94 г. със сърдечно заболяване, мъж на 86 г. със сърдечно заболяване и мъж на 68 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване.

Както вече ПловдивПрес съобщи 122 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалото денонощие. Направените през последните 24 часа PCR тестове са 5145.

Още новини по темата

Заразата: 122 нови случая, 177 излекувани, 10 починали

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...