Quantcast
Новини Пловдив » България » Елена Йончева: Нинова бори корупцията само на хартия!
България Важно Мнения Политика

Елена Йончева: Нинова бори корупцията само на хартия!

elena_ioncheva, plovdiv-press.bg. bsp. novino-plovdiv
Елена Йончева

В началото на октомври ще има дебат в пленарна зала на европарламента за върховенството на закона н България, обяви евродепутатката

На този етап ще има два механизма за наблюдение на България. Но по-важното е, че в началото на октомври ще има дебат в пленарната зала на Европейския парламент за върховенството на закона в България.

В момента аз работя за приемането на резолюция за страната ни, заяви евродепутатът от БСП Елена Йончева по бТВ. Такъв дебат се прави за държави в критично положение, обясни тя.

В Европейския парламент вече се говори за върховенството на закона в България благодарение на протестите, посочи още тя. По думите й няма голяма европейска медия, която да не пише за недоволството в страната ни. Лично аз съм дала 15 интервюта за 15 западни медии, каза още Йончева.

Можем да се сравняваме с Беларус в тенденцията, защото имаме авторитарен режим, коментира тя. Разбира се, че е възможно спиране на евросредства, отговори на въпрос на бТВ евродепутат. Но аз смятам, че българите не трябва да бъдем наказвани заради това управление, затова Борисов трябва да си отиде. Трябва да направим всичко възможно да не се появяват нови „Борисовци“. За съжаление, българското общество допусна да се появи Борисов и не изключвам да се появи следващ подобен водач, каза още Йончева.

Разтревожена съм от процесите, които стават в БСП, коментира още евродепутатът. Аз съм пуснала три сигнала по темата за къщата в Барселона до главна прокуратура, които аз съм подписала, но Корнелия Нинова не е подписала нито един от тях, посочи Елена Йончева. Тези сигнали – още от миналата година, съдържат много конкретни данни и прокуратурата би трябвало да работи.

За първи път в БСП няма дебат, тези избори са много странни, каза тя за предстоящия вот за нов лидер на левицата утре. Мисля, че след изборите ще започне голям дебат в партията, заяви Йончева.

„Не искам БСП да върви по стъпките на Борисов, който се крие от дебати в парламента, и да се превърне в подобна партия. Не разбирам например защо БСП трябва да се присъединява към протестите, тя е най-голямата опозиционна партия, трябваше отдавна да води тези протести“, каза Елена Йончева.

Според нея това не се случва, защото хората не вярват, че този лидер наистина се бори срещу корупцията. Нинова се бори с корупцията само на думи, смята Елена Йончева. /ПловдивПрес

 

Още

Шефът на ЕНП Дoнaлд Туcк попари Борисов, отказа колективна подкрепа

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...