Quantcast
Новини Пловдив » България » Красен Кралев бил 12 дни в интензивното, след като рязко се влошил
COVID-19 България Спорт Спорт Важно

Красен Кралев бил 12 дни в интензивното, след като рязко се влошил

Красен Кралев
Красен Кралев

След 12 дни в интензивното отделение Красен Кралев отново си е у дома, но все още е изолиран от външния свят.

„Много тежко изкарах COVID-19. Особеността на тази болест е, че протича различно при всеки човек. Аз бях диагностициран с коронавирус на 23 август и след рязко влошаване на състоянието бях приет в болница във Варна с диагноза двустранна пневмония“, разказва пред NOVA министърът на спорта. Той отишъл да се изследва, тъй като първоначално вдигнал висока температура.

„В началото състоянието ми бе по-добро, но след три дни ме приеха с пневмония и остра дихателна недостатъчност. Следващите 12 дни прекарах в интензивното отделение“, допълни той и сподели, че героите, които се борят на първа линия с COVID-19 са прекрасни.

Красен Кралев е бил на кислородна терапия около 10 дни.

„Не съм подценявал вируса, винаги съм спазвал всички противоепидемични мерки. Но и продължих да изпълнявам задълженията си на министър, а това включва срещи с много хора. Много е трудно да се каже къде точно си се заразил“, казва министърът.

„Единственият шанс, който имаме в момента, е да продължим да спазваме противоепидемичните мерки, без да се изпада в крайности и истерия“, категоричен бе той. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...