Quantcast
Новини Пловдив » България » Неносенето на маски в клас ще се наказва само в краен случай
България Важно Образование

Неносенето на маски в клас ще се наказва само в краен случай

Таня Михайлова
Таня Михайлова

В краен случай само ще се наказва в училище за неносене на маски. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на образованието Таня Михайлова.

„Маските по принцип като изискване и всичко, което е свързано със здравословните условия, е изискване и на Министерство на здравеопазването. Но що се отнася до класната стая, маските не са задължителни. Аз мисля, че дори и ние трудно бихме издържали 6 часа в една класна стая с маска. В общите помещения – коридорите, маските са задължителни. Наказанието е крайната стъпка, когато са изчерпани другите възможности“, коментира в ефира на БНТ Михайлова.

Тя обясни, че с промените в закона за предучилищното и училищното образование се дава възможност за обучение в електронна среда от разстояние в обявени по обективни причини неучебни дни, по здравословни причини.

Също така се дава възможност на ученици до 30 дни по здравословни причини да участват и да се включат в такова обучение, но във връзка с пандемията я има възможността за повече от 30 дни ученици, които съответно родителите им заявят желание или те самите да се включат в такова обучение.

„Но има няколко условия – на първо място по здравословни причини – на детето и към членове на семейството, с които живее. Това е безусловно, разрешава се от самия директор“, каза зам.-министърът на образованието.

Още

Учениците с маски в коридорите и тоалетните, учителите и в час, ако преподават на повече от 1 клас
Ето кога ще са ученическите ваканции през учебната 2020/2021 година

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...