Quantcast
Новини Пловдив » България » Санитари разнасят пациенти с мушами
България Важно Здраве

Санитари разнасят пациенти с мушами

андално видео как санитари от болницата в Ямбол пренасят болни хора в мушами провокира стотици гневни коментари в социалните мрежи.

Преди време подобен случай от Ямболската болница скандализира обществото. Тогава пациенти изпадаха от колички, докато са превозвани от едно отделение в друго. Областната болница в Ямбол е единствената в страната от т.нар. павилионен тип – т.е. 17 отделни, стари и рушащи се сгради, предаде Нова ТВ.

Видеото показва как санитари пренасят по стълби болен възрастен мъж в найлон от Белодробното отделение на Ямболската областна болница. 68-годишният пациент от клипа е бил в кома и не успява да се пребори за живота си. Клипът заснема синът му Петър.

„Баща ми беше с диагноза карцином на белия дроб и беше в лошо състояние. Да видиш близък така и да го мъкнеш, за да му дадеш първа помощ, за да може да се съвземе е ужасно. Аз се принудих да помогна на самите сестри и го качихме до четвъртия етаж с една мушама“, разказва Петър Петков.

Преди повече от век е построена сградата на белодробно отделение. От болничното ръководство са обяснили, че заради стръмните и извити стъпала, пациентите не могат да бъдат пренасяни с носилка. Сградата също така не позволявала и изграждане на асансьор.

„Проблемът е и за близки, и за пациенти. Проблемът е и за персонала, защото това изразходва изключително много кадрови ресурс“, твърди д-р Димитър Рунков, директор МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Специалиста смята, че това е проблем, който трябва да бъде решен без значение кой управлява и кой има желание да го прави.

„Моят проблем като ръководител е, че аз всеки ден подлагам санитарките на нечовешки усилия. И това мога да кажа, че рефлектитра и върху здравословното им състояние. Голяма част от тях излизат в болнични, заради дискови хернии. Абсолютна амортизация на персонала е това“, добавя д-р Рунков. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...