Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Откриват барелефа на Стефан Данаилов на старта на „Сцена на кръстопът” тази вечер
Култура Пловдив

Откриват барелефа на Стефан Данаилов на старта на „Сцена на кръстопът” тази вечер

Романът на моя живот
Стефан Данилов на корицата на "Романът на моя живот"

Празникът продължава с прожекция на филма „Монолог”, посветен на българския актьор

24-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” започва  днес в 19 часа в двора на театъра със специална церемония по освещаването на барелефа на проф. Стефан Данаилов на Камерната зала. Тя ще носи неговото име като знак на признателност към приноса на големия артист към театралното изкуство.

След официалната церемония предстои друго вълнуващо събитие, посветено на Стефан Данаилов – представянето на документалния филм „Монолог” на режисьора Георги Тошев. То започва в 20,30 часа в лятно кино „Орфей”. Входът за събитието е свободен, но за да бъдат спазени здравните изисквания в условията на пандемията от коронавирус, зрителите трябва да си вземат пропуск от касата на Драматичния театър.

Необичаен, в по-различен формат заради извънредната ситуация ще бъде тазгодишният фестивал. Едно е сигурно обаче – зрителите, верните приятели на форума няма да скучаят. Те ще имат възможност да се срещнат с автори на пиеси, актьори,  да гледат изложби, да слушат хубава музика. А финалът е специален и само за пловдивската публика – учениците на Мастера си дават среща под тепетата, за да разкажат „Истории с Ламбо”.

За подробности около програмата на „Сцената” почитателите на театралното изкуство могат да ползват сайта на фестивала.

Зараради извънредно възникнали неотложни ангажименти на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев премиерата на албума „100 лица на театъра” на 12 септември от 18 часа в голямата зала на Драматичния театър отпада.

Мотото на 24-ото издание на „Сцена на кръстопът” е „Театърът – Гордостта”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...