Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Над 130 задържани при протеста на „жълтите жилетки“ в Париж
Свят

Над 130 задържани при протеста на „жълтите жилетки“ в Париж

Полицията в Париж използва сълзотворен газ.
Полицията в Париж използва сълзотворен газ. Снимка: БГНЕС

Над 130 души са задържани при протестите на „жълтите жилетки“ в събота преди обед във френската столица Париж. Специални сили на полицията и жандармерията използваха и сълзотворен газ срещу демонстрантите в западната част на Париж, съобщи БНТ.

Във френската столица се провеждат две демонстрации като част от Националния ден на протеста на „жълтите жилетки“, които се събраха на площад Ваграм, откъдето трябваше да започне шествие. Група радикални демонстранти, обаче, се опитаха да напуснат площада в обратна на планираното шествие посока – към Шан-з-Елизе, където демонстрациите са забранени.

За да не позволи неразрешения протест, голяма група от полицаи – около 100 души, веднага използва сълзотворен газ.

Като част от превантивните мерки срещу ескалация на напрежението на площада, полицията арестува над 130 души, някои от които с оръжие. Полицията използва сълзотворен газ. Агресивни демонстранти замерят полицията с камъни и палят кофите за боклук.

Втората демонстрация, която се провеждаше по същото време, премина спокойно. На нея протестиращите настояват за по-високи заплати, прекратяване на масовите съкращения в предприятията, и по-висок жизнен стандарт като цяло.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...