Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Около 17% е избирателната активност на БСП в район „Северен“ към 10,30 часа
Пловдив Политика

Около 17% е избирателната активност на БСП в район „Северен“ към 10,30 часа

Лидерът на БСП в "Северен" Атанас Баташки гласува преди обяд.
Лидерът на БСП в "Северен" Атанас Баташки гласува преди обяд.

Галина ГЕОРГИЕВА

Спокойно и без нарушения преминава изборният ден на БСП в район „Северен“. Около 330 социалисти имат право на глас в района. До 10,30 са гласували 55 от тях, което дава избирателна активност от 16,6%. Най-възрастният човек, който вече е пуснал бюлетина, е на 92 години.

Председател на Районната избирателна комисия  в „Северен“ е Валентин Денев, зам. -председател е Николай Маринов, а секретар – Цеца Бресковска. Социалистите гласуват в партийния клуб на ул. „Пантелей Генов“. „Да пуснат бюлетина, дойдоха и хора, които в момента живеят извън Пловдив, но по постоянен са регистрирани в район „Северен“, защото вярват в идеята, каза за ПловдивПрес Николай Маринов.В 10,30 часа гласува председателят на районната организация на БСП в „Северен“ Атанас Баташки.

В „Северен“ има 1 стационарна и 1 мобилна секция. В мобилната до 11 часа правото си на глас са упражнили около 50% от заявилите желание да гласуват по този начин. На въпрос на ПловдивПрес дали е възможно да има манипулации в мобилните секции, Илия Гатев, който е член на комисията в тази секция в „Северен“, заяви, че такова нещо не може да се случи.

Ако пред секциите има хора и след 19 часа, когато приключва изборният ден, ще им бъде дадена възможност да гласуват. БСП избира днес свой лидер в пряк вот за първи път в своята история.

Социалистите могат да гласуват и в мобилна секция.
Социалистите могат да гласуват и в мобилна секция.

Още

БСП избира председател, пазят в тайна до последно колко социалисти имат право на глас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...