Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Около 17% е избирателната активност на БСП в район „Северен“ към 10,30 часа
Пловдив Политика

Около 17% е избирателната активност на БСП в район „Северен“ към 10,30 часа

Лидерът на БСП в "Северен" Атанас Баташки гласува преди обяд.
Лидерът на БСП в "Северен" Атанас Баташки гласува преди обяд.

Галина ГЕОРГИЕВА

Спокойно и без нарушения преминава изборният ден на БСП в район „Северен“. Около 330 социалисти имат право на глас в района. До 10,30 са гласували 55 от тях, което дава избирателна активност от 16,6%. Най-възрастният човек, който вече е пуснал бюлетина, е на 92 години.

Председател на Районната избирателна комисия  в „Северен“ е Валентин Денев, зам. -председател е Николай Маринов, а секретар – Цеца Бресковска. Социалистите гласуват в партийния клуб на ул. „Пантелей Генов“. „Да пуснат бюлетина, дойдоха и хора, които в момента живеят извън Пловдив, но по постоянен са регистрирани в район „Северен“, защото вярват в идеята, каза за ПловдивПрес Николай Маринов.В 10,30 часа гласува председателят на районната организация на БСП в „Северен“ Атанас Баташки.

В „Северен“ има 1 стационарна и 1 мобилна секция. В мобилната до 11 часа правото си на глас са упражнили около 50% от заявилите желание да гласуват по този начин. На въпрос на ПловдивПрес дали е възможно да има манипулации в мобилните секции, Илия Гатев, който е член на комисията в тази секция в „Северен“, заяви, че такова нещо не може да се случи.

Ако пред секциите има хора и след 19 часа, когато приключва изборният ден, ще им бъде дадена възможност да гласуват. БСП избира днес свой лидер в пряк вот за първи път в своята история.

Социалистите могат да гласуват и в мобилна секция.
Социалистите могат да гласуват и в мобилна секция.

Още

БСП избира председател, пазят в тайна до последно колко социалисти имат право на глас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...