Quantcast
Новини Пловдив » България » Калфин: Не трябва да очакваме ЕК да реши проблемите ни
България Важно Политика

Калфин: Не трябва да очакваме ЕК да реши проблемите ни

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин

Не би трябвало да очакваме ЕК и европейските институции, или който и да било отвън, да ни реши проблемите в страната. В крайна сметка избори се правят в България, съдебна система се прави по българското законодателство, това е изцяло национален приоритет. Това коментира пред bTV Ивайло Калфин – бивш министър на външните работи и евродепутат.

Според него институциите могат да дават сигнал да се предприемат мерки. Говори се за обвързването на върховенството на закона с евросредствата от следващия бюджет, но проблемите се решават тук в България, посочи той.

След като има критики към страната, трябва някой да отиде и да защити позицията си, отбеляза още Ивайло Калфин.

„Липсата на български представители на високо равнище, които да говорят, оставя впечатлението в европейските институции, че хората на площадите имат право“, каза той.

Според него има голямо политическо желание да се обвърже получаването на средствата с върховенството на закона.

„Има огромно мнозинство в европейския парламент, което казва: Когато една страна не приема нашите ценности, тогава нашите данъкоплатци не би трябвало да са задължени към нея. Натискът да се обвърже решаването на проблемите с европейските пари ще продължи, засега механизмът не е намерен“, отбеляза Калфин.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...