Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Това е загиналият шофьор, спасил футболистите на „Беласица“ при катастрофата
БГ Футбол България Важно Спорт Спорт Важно

Това е загиналият шофьор, спасил футболистите на „Беласица“ при катастрофата

Нако Велянов
Нако Велянов

Нако Велянов е шофьорът, който почина докато караше автобуса на ФК „Беласица“, но успя да спре така, че да спаси всички пътници.

Петричани са потресени от смъртта на 67-годишния шофьор.

„Поклон пред този човек, който в последните секунди от живота си не забравя за дълга си“, „Поклон пред човека, с последни усилия успял да спаси други животи“, са част от коментарите в Петрич по повод трагичния инцидент, пише „24 часа“.

Велянов цял живот е работил като професионален шофьор. Снощи, на връщане от  Панагюрище автобусът, който вози отбора на футболния тим на „Беласица“ е катастрофирал. Причината за инцидента, станал на 70 км на АМ „Тракия“, е прилошаване на шофьора. Вследствие на това автобусът излиза от пътното платно, за щастие запазвайки устойчивост, без да се обърне. По-късно се установява, че шофьорът е получил инфаркт.

Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип се чувстват добре физически. На място са пристигнали и представители на ръководството на клуба – Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич изпрати веднага втори автобус от  Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на общината Димитър Бръчков.

Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация отново ще бъдат прегледани в болницата. ОФК „Беласица“ гостува на ФК „Оборище“ в шести кръг на Югозападна трета лига. Петричани си тръгнаха с победа и добавиха към актива си трите точки.

Превозното средство се отклонява от платното и навлиза в канавката. Не се обръща, а само се наклонява. По първоначална информация, пътниците са били над 20 души. Няма сериозно пострадали сред тях.

„Тепърва ще осъзнаваме какво точно можеше да се случи и какви биха били мащабите на трагедията при едни други обстоятелства.
Съболезнования за семейството на Бай Нако! Един истински фен, който носеше Бела в сърцето си“, коментираха петричани.

Още новини по темата

Автобус на ФК „Беласица“ катастрофира край Пазарджик, шофьорът почина

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...