Quantcast
Новини Пловдив » Ботев » „Ботев“ Пловдив с над 1,5 млн. лв. задължения
БГ Футбол Ботев Спорт Спорт Важно

„Ботев“ Пловдив с над 1,5 млн. лв. задължения

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ
СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ

Около 1 650 000 лева са задълженията на Ботев към момента. Клубът очаква приходи о около 600 000 лева в близките седмици. Това стана ясно след среща на жълто-черната общественост.

От всички над 1 600 000 лева Георги Самуилов е платил 850 000 стари задължения в последните месеци, след като обяви, че ще върне акциите.

750 000 лв са задълженията към местни данъци и такси, 240 000 към НАП, 120 000 към Запрянови, 100 000 към полицията.

250 000 лева са заплатите на футболистите за месец юли, които трябваше да се платят до 20-ти август и все още не са платени.

Ботев Пловдив очаква приходи от около 600 000 лева в близките седмици. Средствата са от продажбата на Коко Илиев. Тези пари обаче ще стигнат на канарчетата да закърпят заплатите за юли и август. След това жълто-черните трябва да намерят, как и от къде ще се издържа клуба. Това стана ясно по време на днешната срещата на феновете.

„Жълто-черните“ трябва да осигурят от някъде и около половин милион за изкупуване на дълга, който остана след фалита на КТБ.

„Никой не е знаел и не сме осведомявани, какво ше се случи. Именно за това осъществихме одобрената от г-н Самуилов селекция. Имаше още играчи, които трябваше да се привлекат и такива, които трябваше да се освободят. След като се промени ситуацията, стопирахме селекцията“, заяви Лилчо Арсов, цитиран от dsport.bg.

На срещата се коментира и че Ботев има подписани рекламни договори за 60 000 на месец, а Георги Самуилов явно е информирал Сдружението, че ще осигурява по още 30 000 на месец.

Още

Тежък раздор в „Ботев“: Футболисти и треньори скочиха на Гиздаков
Тервел Златев и Борис Гиздаков отказват да бъдат вписани в Съвета на директорите на ПФК „Ботев“
Тодор Неделев: Надявам се Самуилов да се върне в „Ботев“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...