Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Започват Празниците на Стария град
Общество Пловдив

Започват Празниците на Стария град

Празниците на Стария град продължават до 20 септември.
Празниците на Стария град продължават до 20 септември.

Празниците на Стария град започват днес, като в 18 часа ще бъде открита документална фотоизложба, в която може да се проследи историята на Цар-Симеоновата градина. Експозицията ще бъде позиционирана до фонтана Деметра и ще продължи до 14 октомври.

В 19 ч. на Античния театър официално ще бъде дадено началото на Празниците на Стария град 2020 с тържествения концерт-спектакъл „Българийо, аз всичко тебе дадох!“. Ще участват Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев, Хорова капела с диригент Нели Трошева, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Национална гвардейска част, Смесен хор на БНР с диригент Любомира Александрова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, Фолклорен ансамбъл „Тракия“, със специалното участие на Невена Цонева, Ваня Костова и Боян Михайлов, рецитатори и инструментални солисти.

В следващите дни от празничната седмица екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ залага на образователно-артистични ателиета за подрастващи, спортни занимания на Римския стадион, кино на открито на Небеттепе на 18 и 19 септември, изложби, концерти, срещи с майсторството на изкусни занаятчии и мн. др. В следобедните часове днес ще бъдат отворени и разнообразните хранителни зони с вкусове и аромати за малки и големи – на ул. „Тодор Самодумов“ (паркинг на АМТИИ), площада до църквата „Св. св. Константин и Елена“, ул „Съборна“ №22 и Небеттепе. Те ще бъдат отворени в цялата празнична седмица  – до 20 септември.

Съорганизатори са Регионалната занаятчийска камара, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“,  ОП „Радостни обреди“ и Националният институт за недвижимо културно наследство. Входът за всички събития е свободен, при спазване на противоепидемичните мерки в страната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...