Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Пловдивските пожарникари отбелязват професионалния си празник
Градът Пловдив

Пловдивските пожарникари отбелязват професионалния си празник

Демонстрации на пловдивските пожарникари
Демонстрации на пловдивските пожарникари

Пловдивските пожарникари отбелязват професионалния си празник днес.

В двора на пожарната в града на тепетата огнеборците ще поднесат венци и цветя на пред мемориалната плоча на загиналите, за да отдадат почит на изгубилите живота си при изпълнение на служебния си дълг пловдивски огнеборци.

Събитието е с начален час 10.30.

По повод професионалния празник от 14 до 18 септември традиционно се провежда „Седмица на пожарната безопасност“. В нея са планирани редица мероприятия, които целят да бъде повишена противопожарната култура на населението, повишено доверието на гражданите към структурата и популяризиране на пожарникарската професия.

Ще бъдат организирани дни на отворените врати и срещи с деца и граждани, с представители на местната власт, общественици, доброволци и партньори. Всички събития са съобразени с въведените епидемиологични мерки в страната.

На Кръстовден – 14 септември, се чества Професионалния празник на българските пожарникари. Решението е взето преди 115 години на Първия пожарникарски събор в София, когато няколко пожарни командири от цялата страна се обединяват и определят бъдещото изграждане и развитие на противопожарното дело в България.

Празникът се отбелязва с особена гордост от пловдивските пожарникари, които работят в една от първите създадени в България служби – през 1881 година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...