Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Вицепрезидентът на Европейския колоездачен съюз: Милея за пловдивския Колодрум повече от самите вас
Колоездене Спорт Спорт Важно

Вицепрезидентът на Европейския колоездачен съюз: Милея за пловдивския Колодрум повече от самите вас

Днешната среща в Колодрума преди Европейското първенство по колоездене на писта.
Днешната среща в Колодрума преди Европейското първенство по колоездене на писта.

„Милея за пловдивския Колодрум повече от самите вас. Много държави дали световни шампиони по колоездене, нямат колодрум като този.“ Това каза вицепрезидентът на Европейския колоездачен съюз от Русия Александър Гусятников при днешното си посещение в монгофункционалната спортна зала на Пловдив. Европейският колоездачен съюз, който обединява  50 нации с цел развитие на европейското колоездене, работи под ръководството на президента Роко Каттанео (Швейцария) и 3-ма вицепрезиденти  – от Полша, Дания и Русия. Именно в лицето на вицепрезидента от Русия Александър Гусятников „Колодрум Пловдив“ има своя верен поддръжник, защото той е наясно с идеята за неговото изграждане от 2002 г. и следи внимателно неговото развитие и до днес.

Визитата, в която Гусятников беше съпровождан от Енрико дела Каса, генерален секретар на Европейския колоездачен съюз, и  Драгомир Кузов, президент на Българския колоездачен съюз, е част от подготовката за първото Европейско първенство по колоездене на писта в България в дългогодишната история на този спорт. Зам.-кметът с ресор „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков , директорът на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, президентът и треньорът на ПКК „Цар Симеон“ взеха участие в работна среща, представяйки като домакини възможностите на единствения закрит колодрум на Балканите.

Състезателните дни ще са в периода 11-15 ноември 2020 г., като дни преди това ще текат официалните тренировки на най-добрите европейски клубове. Състезанието ще бъде излъчвано от EUROSPORT.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...