Quantcast
Новини Пловдив » Посоки » До Луната и назад – НАСА патентова най-краткия път
Посоки Свят Технологии

До Луната и назад – НАСА патентова най-краткия път

До луната и назад по пътя на НАСА
До луната и назад по пътя на НАСА

НАСА патентова нова ефикасна траектория за изпращане на малки роботизирани апарати до Луната. Благодарение на скоро публикувано изобретение от НАСА пътуването до там става малко по-лесно. Патентът на агенцията не е свързан с ново устройство, а по-скоро с цяла траектория – маршрут до Луната, който би трябвало да спести време, гориво и пари, съобщава National Geographic.

Технологията не е предназанчена за големи апарати, транспортиращи астронавти или роувъри, а по-скоро за по-малки мисии с ограничен бюджет, които ще служат за събиране на ценни данни. Първият космически кораб, който ще използва тази нова орбита, може да направи безпрецедентни открития и на другата страна на Луната.

Предстоящата мисия, наречена Dark Ages Polarimeter Pathfinder или още Dapper, за първи път ще запише нискочестотни радиовълни, които са били излъчени в най-ранния стадий от образуването на Вселената, когато атоми, звезди, черни дупки и галактики тъкмо са се формирали. Така учените може да открият първите сигнали от все още невидима тъмна материя.

Може да изглежда странно да се патентоват маршрути до Луната, но Джак Бърнс, директор на Dapper Mission казва, че те не се различават от останалите изобретения. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...