Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Зико: На добър час! Ролята на учителя днес е още по-важна
Важно Мнения Образование Община

Зико: На добър час! Ролята на учителя днес е още по-важна

Здравко Димитров-Зико, кмет на Пловдив
Здравко Димитров-Зико, кмет на Пловдив

              СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

              Настъпва първият ден от новата учебна година – 15 септември – ден, в който децата се завръщат в класните стаи след дълго прекъсване и месеци на дистанционно обучение, ден, в който емоциите със сигурност ще са по-големи, в който учителите ще срещнат очите на своите ученици, ще могат да усетят тяхното вълнение и да споделят техните мечти.

              Този ден е значим за цялото ни общество, защото в годината на изпитания и в ситуация на епидемия от КОВИД, ние трябва да продължим нормалния учебен процес и да гарантираме неговата безопасност. Всички сме убедени, че децата се справят по-добре, ако са в класните стаи и затова сме направили необходимото да осигурим тяхната спокойна работа. Важно е да бъдем дисциплинирани – ученици, родители, учители и цялото общество. Нека спазваме необходимите мерки и внимателно следим обстановката.

              Дистанционното обучение в общинските училища в Пловдив бе успешен тест за нашата технологична подготвеност, за нашата възможност да работим в новите условия и всички Вие – учители и ученици, се справихте прекрасно.

            Дигиталната революция направи информацията и знанието достъпни, събра ги в телефона, но още повече се очерта ролята на Учителя. Той е този, който може да преведе подрастващите през масивите от данни и да им помогне да ги разбират, отсеят и използват, да ги научи правилно и критично да подбират източниците си.

              Вярвам, че всички ние, семейството и училището, ще направим така, че децата ни да се чувстват сигурни и успешни. Нека да търсим силните им страни, да ги подкрепяме, да им даваме увереност, че могат и че всичко, което научават ще им помогне в живота, за да вървят през него достойни и щастливи.

              На добър час!

             Бъдете здрави!

 ЗДРАВКО ДИМИТРОВ,                                                                  15.09.2020 г.          

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ                                                     гр. Пловдив                    

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...