Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Иван Стоянов: Човекът е по-силен в звубоя с пандемията чрез прогреса и образованието
Образование Пловдив

Иван Стоянов: Човекът е по-силен в звубоя с пандемията чрез прогреса и образованието

Кметът на "Източен" Иван Стоянов откри учебната година в НУ "П. Р. Славейков".
Кметът на "Източен" Иван Стоянов откри учебната година в НУ "П. Р. Славейков".

С емоционален първи учебен ден посрещнаха кмета на „Източен“ – Иван Стоянов учениците от НУ “П.Р.Славейков“. Пъстрото множество от първокласници, родители и учители с нетърпение чакаха ритуала в първото си училище и усмивките не слизаха от лицата им. Директорът Димка Врачева лично посрещаше всички от новата смяна ученици. Съгласно традицията, кратка програма със стихове, мажоретки и песни анонсира първия училищен звънец .

Иван Стоянов пожела на всички здраве и подчерта, че е в процес изграждането на три зелени класни стаи в началното училище, които с помощта на специалистите от районната администрация, ще бъдат без аналог в града и страната и ще даде възможност за обучение на децата в екологична, зелена и модерна среда. Това училище заслужава подобен комплекс, защото то е на висота в обучението, образованието и възпитанието на своите ученици- заключи той

Отец Иван изпълни тържествен водосвет за здравето и успеха на всички ученици и учители и цветното шествие трепетно се отправи към украсените класни стаи за встъпителния урок на знанието.

И учениците от първи и пети клас в ОУ“Васил Левски“ изпълниха училищния двор за откриване на новата учебна година. Мажоретни и песенни изпълнения в съпровод на гайда от учителя в същото училище Петър Смиленов и под диригентството на Екатерина Захариева откриха събитието, на което директорът Гергана Петрова привества учениците и кмета на района Иван Стоянов. Усмихнат, той пожела на учителите да са здрави, за да могат да посрещнат предизвикателствата на новата учебна среда, а на учениците- да уважават и пазят своите педагози, защото те ще са опората им в следващите учебни месеци.

Иван Стоянов изпрати специални поздравителни адреси на всички директори на детски градини и училища в района в които се казва: „Пандемията от COVID-19 изправи всички ни пред опасност, която светът не познава, но тя ни даде увереност чрез вас – творци на знанието, че човекът е по-силен в този двубой чрез прогреса и образованието.“

Началото на новата учебна година в НУ "П. Р. Славейков".
Началото на новата учебна година в НУ „П. Р. Славейков“.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...