Quantcast
Новини Пловдив » България » Марешки: Осъдиха ме, за да се покажат пред Брюксел
България Важно Политика

Марешки: Осъдиха ме, за да се покажат пред Брюксел

Веселин Марешки
Веселин Марешки

Невинен съм по делето за рекет и изнудване. Това обяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. На първа инстанция той беше оправдан, но вчера апелативният със във Варна му наложи наказание от 4 години затвор.

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, коментира по този повод Марешки пред Нова тв.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция и че съдебната система е независима”, обяви още политикът.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знаем кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на „Воля“. /ПловдивПрес

Още

Осъдиха Веселин Марешки на 4 години затвор за изнудване

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...