Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Навални излезе от кома и възкликна: Цял ден дишам сам!
Свят

Навални излезе от кома и възкликна: Цял ден дишам сам!

Навални: Дишам сам, хубаво е.
Навални: Дишам сам, хубаво е.

Руският опозиционер Алексей Навални излезе от кома и дори проговори. Навални е настанен в берлинската клиника „Шарите“ и публикува в мрежата първата си снимка, откакто излезе от кома.

„Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Тwitter, че той планира да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. „Ще потвърдя отново за всички: изобщо не са обмисляни други варианти“, подчерта тя.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница „Шарите“.

На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

По-късно Берлин съобщи, че три европейски лаборатории, включително френска и шведска, са потвърдили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той подчерта, че до транспортирането на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни вещества, припомня ТАСС. / ПловдивПрес

Още

Навални е изведен от кома

Навални е бил отровен с „Новичок“

Лекари в Берлин: Навални е отровен с пестициди

Германските власти: Доста вероятно е Навални да е отровен

Навални замина за лечение в Германия

Местят спешно Навални от Сибир в Берлин

Алексей Навални в реанимация, отровен е

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...