A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Образование » Петокласничка към първолаците в ОУ „Кочо Честеменски“: Не се притеснявайте, нашите учители са много добри
Образование Пловдив

Петокласничка към първолаците в ОУ „Кочо Честеменски“: Не се притеснявайте, нашите учители са много добри

Първокласниците от ОУ "Кочо Честеменски".
Първокласниците от ОУ "Кочо Честеменски".

Ваня ДРАГАНОВА

„Не се притеснявайте, нашите учители са много добри. А и в това училище не само се учи, има и много игри!“ С тези думи се обърна към първолаците петокласничка от ОУ „Кочо Честеменски“. Тя символично им предаде щафетата на учениците в началния курс, а други две момичета от по-горните класове, които са част от вокална група „Алегро“ в училището, ги поздравиха с песен.

Три момчета от първи клас изрецитираха идеално научени стихотворения и не сбъркаха нито веднъж. Тържеството за 15 септември в двора на училището беше само за първолаците и техните родители. То започна с водосвет, отслужен от отец Кирил, който обясни на децата, че без Божията помощ човек и прага на дома си не може да прекрачи, камо ли да се заеме с нещо по-важно. Първокласниците слушаха, криейки очите си от слънцето, и малко се стреснаха, когато отец Кирил започна да ги ръси с чемшира, но пък това ги поразхлади.

Както винаги в първи клас, на 15 септември имаше много вълнение, усмивки и малко сълзи. „Не познавам децата, само аз не ги познавам“, просълзи се първокласничка от друг квартал, но учителката веднага се намеси и я нареди до момченце, което също не е ходило на предучилищна подготовка в ОУ „Кочо Честеменски“.

Директорката Златка Алдженаби пожела на учениците успех и под звуците на първия училищен звънец те влязоха в класните стаи. „Днес бяхте тук, но утре – до оградата на училището, никакво влизане в двора“, предупреди родителите охраната. Противоепидемичните мерки са строги – отворени са всички входове на училището, за да влизат малките и големите ученици от различни места, навсякъде са поставени дезинфектанти, има и маски, ако някой е забравил своята.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...