Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Писателят Недялко Славов и зам.-кметът Пламен Панов откриват учебната година в Сценични кадри
Образование Пловдив

Писателят Недялко Славов и зам.-кметът Пламен Панов откриват учебната година в Сценични кадри

Недялко Славов
Недялко Славов

Писателят Недялко Славов и зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще бъдат гости на първия учебен ден ва Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Те ще поздравят осмокласниците, които прекрачват прага на училището за първи път.

Церемонията по посрещане на новия випуск ще започне в 9 часа в двора на гимназията, която се намира в сградата срещу 4 РПУ на ул. Петко .Д.Петков“  8.

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства се открива през есента на 1975 година, като средно художествено училище за сценични кадри в града на художниците и на първия в историята на България професионален театър – Пловдив.  Тази година учебното заведение чества своята 45-годишнина. Историята на гимназията е белязана с високи постижения и като учебна институция – много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства, и като творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...