Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Полицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“
Градът Пловдив Полиция

Полицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Деца се почувстваха като полицаи за кратко.
Деца се почувстваха като полицаи за кратко при акция в събота.

Полицията започва акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ от днес.

От днес полицейското присъствие в районите около училищата ще бъде засилено. Изготвени са графици за осигурено дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители. В тринадесетте районни управления в състава на ОДМВР Пловдив вече са набелязани и е в ход на изпълнение комплекс от организационни и превантивни мерки за осигуряване безопасността на децата.

С цел ограничаване на предпоставките за пътни злополуки с учащи се стартира акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. За периода на провеждането й ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на по-рисковите училища, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството от водачите. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

В рамките на акцията попадат и дните от 23 до 29 септември, обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. Служители на областната дирекция ще отбележат дните с множество инициативи и уроци на открито, в които деца и родители ще бъдат активни участници.

Още преди старта на учебната година служителите от пътна и териториална полиция традиционно извършват проверки в районите на учебните заведения, включващи преглед на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове.

За констатираните недостатъци са предприети мерки за отстраняване на рисковете за сигурността на децата.

В Пловдив са изготвени и изпратени до стопаните на пътя 164 сигнални писма, относно пътната сигнализация и маркировка около училища и детски градини, а конкретните предложение за подобряване на безопасността са 105 броя.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...