Quantcast
Новини Пловдив » Образование » С настроение и с мерки срещу COVID-19 започна учебната година в „Тракия”
Образование

С настроение и с мерки срещу COVID-19 започна учебната година в „Тракия”

Откриването на учебната година в училище "Д. Матевски".

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров присъства на тържествата за старта на новата учебна година в четирите учебни заведения в района. По традиция 15 септември бе посрещнат празнично, но за първи път в условията на COVID-19 и при спазване на строги противоепидемични мерки.

„Предстоят дни, изпълнени с предизвикателства, но съм убеден, че отново ще се справите успешно с тях, защото вие сте се обрекли на най-благородната мисия – мисията да образовате и възпитавате децата ни”, с тези думи се обърна към преподавателите районният кмет Костадин Димитров.

Първи в „Тракия” училищния звънец чуха учениците от 1-и, 5-и и 8-и клас в СУ „Свети Седмочисленици” с директор Денка Генчева. Там от тази година се въвежда Монтесори обучение в първи клас.

Гост на празника бе и заместник-кметът „Образование и бизнес развитие” на Община Пловдив Стефан Стоянов. Той подчерта факта, че след повече от седем месеца българските училища отварят отново, а дистанционното обучение е помогнало на образователната система да преосмисли ролята на дигиталните технологии и иновациите.

Стефан Стоянов бе гост и на тържеството в СУ „Черноризец Храбър” с директор Елена Кисьова.

Празнично, с много настроение и интересна програма посрещнаха 15-ти септември в в СУ „Софроний Врачански” с директор Пенко Рисков и в СУ „Димитър Матевски” директор Мариана Златанска.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров пожела на всички здрава, ползотворна и успешна нова учебна година.

15 септември в СУ "Св. Седмочисленици"
15 септември в СУ „Св. Седмочисленици“
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...