Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Увеличиха гаранция на шеф в охранителна фирма, обвинен в присвояването на 1,5 млн. лв.
Пловдив Съд и Прокуратура

Увеличиха гаранция на шеф в охранителна фирма, обвинен в присвояването на 1,5 млн. лв.

Марката беше разгледана чрез видеоконферентна връзка.
Марката беше разгледана чрез видеоконферентна връзка.

Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50 000 лева паричната гаранция на обвинения в присвояване на 1,5 милиона лева Е. К. По този начин съдът уважи частично протеста на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който настояваше за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото доказателства и проведените разпити е налице обосновано подозрение, че обвиняемият е присвоил около 80 000 лева и е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Паричната гаранция от 10 000 лева, която е определил Окръжния съд, е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на Е. К. и за това съдът определи, че най-подходяща е мярката парична гаранция от 50 000 лева. На обвиняемия е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Срещу Е. К. е повдигнато обвинение, че в съучастие с друго лице, е извършил длъжностно присвояване на 1,5 милиона лева от офис на „ВИП „Секюрити“ ООД в град Пловдив. Според обвинението, това е ставало в продължение на година и половина / от 01.11.2018 г. до 12.04.2020 г./. Е. К. и другият обвиняем са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града. Е. К. е бил ръководител на офиса, а съучастникът му работел в трезора.

Определението на съда е окончателно.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...