Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ден 70: Протестиращи хвърляха яйца по парламента
България Важно

Ден 70: Протестиращи хвърляха яйца по парламента

Протестът в София
Протестът в София

Протестиращи хвърляха яйца по парламента след 20 часа тази вечер. Днес е 70-ия ден на протести с искане оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване, промени в съдебната система.

Традиционно, протестът се провежда в Триъгълника на властта, но началният му сборен пункт днес не беше фонтанът пред президентството, а входът към НС откъм бул. „Дондуков“.

Протестиращите се събраха там, след като около 18 ч напрежението ескалира и се наложи от НСО да изведат майки и активисти от партията на Мая Манолова, които от сутринта се бяха барикадирали в сградата на парламента.

Демонстрантите  заявиха, че недоволството им е насочено и срещу НСО, които изведоха майките днес. Утре протестиращите са подготвили яйца и за Марешки, съобщиха от трибуната на протеста.

На стената на Партийния дом се вървяха кадри от боя на конфетенцията на ГЕРБ и на техен фон Борисов, който казва, че обича хората и обича те да са добре. Прожектираха се  и кадри от извеждането на майките от по-рано днес.

Около 21 часа протестиращите потеглиха на обичайното си шествие към Орлов мост.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...