Quantcast
Новини Пловдив » България » Депутатите на „Воля“ с тениски „Аз съм Марешки“
България Важно Политика

Депутатите на „Воля“ с тениски „Аз съм Марешки“

Депутатите от "Воля" защитиха лидера си Веселин Марешки
Депутатите от "Воля" защитиха лидера си Веселин Марешки

Вместо в костюми, депутатите от „Воля“ дойдоха на работа, облечени в бели тениски с надпис „Аз съм Марешки“. Причината за новия дрескод на народните представители стана ефективната присъда от 4 години затвор, която постанови Варненският апелативен съд за лидера на партията и зам.-председател на НС Веселин Марешки за рекет и изнудване. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

„Долу ръцете от Веселин Марешки“, призова от името на ПГ на „Воля“ Пламен Христов .

„Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, който е помагал на хиляди българи. Когато всички партии се сменяха на власт, той помагаше на бедните хора, и сега им помага като се бори срещу картелите“, пише в декларацията на групата.

Според Христов е направен опит да бъде употребен един почтен предприемач и политик за заблуда на Брюксел, че в България има истинско правосъдие.

„Жалък опит е това. Ние изразяваме категоричната си позиция против човек, който е създал хиляди работни места. Няма да допуснем някой да лъже Брюксел за сметка на неговата жертва. Ако мълчим сега, утре всеки един може да бъде дискредитиран и притиснат с подобни манипулации“, настоя Христов.
По думите му това е саморазправа и с една млада партия като „Воля“, която е успешен проект срещу бедността и картелите.

„Не бързайте да се радвате, през годините много се радваха, че чрез мръсни номера са успели да ни забавят, но не успяха да ни спрат“, декларира още Христов.

И подчерта, че само за два месеца повече от 160 хиляди българи са застанали зад кампанията на Марешки за безплатни лекарства за пенсионерите.

„Кой се страхува от „Воля“, дали саморазправата с една млада партия е правилният път към промяната, за която всички говорят – не. „Воля“ иска в политиката, в управлението да има хора, които дават, а не грабят“, обобщи Христов.

Веднага след тях от БСП пък призоваха Веселин Марешки да освободи мястото като заместник-председател на Народното събрание.

Кристиян Вигенин, който също е зам.-председател, апелира към депутатите на „Воля“ да оттеглят осъдения Марешки, а ако се окаже оправдан от съда, да го върнат на поста му на трибуната. Ако не желаят да посочат негов заместник, Вигенин им предложи да оставят вакантно мястото на парламентарната трибуна.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...