Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Караянчева: Няма да позволя в парламента да се правят провокации
България Важно Политика

Караянчева: Няма да позволя в парламента да се правят провокации

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи предишния път с барикадираните сестри.Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева във връзка с барикадата на майките от „Системата ни убива“ в деловодството на НС.

По-рано те обявиха, че са там, защото чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато, съобщи bTV .

Цвета Караянчева призова НСО да си свърши работата и да уведоми гражданите за нейните разпоредби. Тя уточни, че в писмото си до нея майките са дали срок от 16 до 18 септември и никъде не казват днес и сега.

Като цивилизовани хора ще направим всичко възможно в рамките от 16 до 18 септември да се проведат срещите и да видим какво точно трябва да се реши, посочи Караянчева.

Разбирам, че има и дете. Аз се учудвам какво прави то там. Безкрайно много им съчувствам на децата и майките, но мисля, че мястото на едно дете не е тук в сградата на Народното събрание, при положение че ние не сме отхвърлили техните искания, заяви председателят на НС.

Още новини по темата

Протестиращи влязоха в парламента, чакат оставката на Борисов ВИДЕО

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...