Quantcast
Новини Пловдив » Регион » На обновена детска градина се радват малчуганите в Марково
Регион Родопи

На обновена детска градина се радват малчуганите в Марково

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов провери как вървят ремонтните дейности
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов провери как вървят ремонтните дейности

Детска градина „Веселушка” в село Марково посрещна своите възпитаници с изцяло обновени санитарни помещения. На финалната права са ремонтните дейности единствено в яслената група, видя кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.

Той провери докъде е стигнал ремонтът в детското заведение, за който община „Родопи” отдели малко над 70 хиляди лева бюджетни средства.

Изцяло е подменено оборудването в трите санитарни възли. Всеки от тях е с площ близо 20 квадратни метра.

Старите стоманобетонови мивки са демонтирани и са сменени с нови, пригодени за лесно използване от децата. Премахнати са преградни стени и са сменени вертикалните ВиК клонове. След ремонта помещенията са с нова дограма, интериорни врати, сменени фаянс и подова настилка.

„Смяната беше наложителна, защото ремонт на санитарните помещения в детското заведение не е правен десетилетия“, коментира кметът Павел Михайлов.

Заради строителните дейности детското заведение остана затворено малко повече от месец. От ръководството на общината обещаха, че до началото на учебната година ремонтът ще приключи и децата ще се обучават в чиста и обновена среда.

В Първенец до две седмици започва основен ремонт на три улици в близост до сградата на училище „Св. Св.Кирил и Методий”.  Това са улиците „Петър Берон”, „Пролет” и „Стефан Стамболов”.

Освен нов асфалт, строителството предвижда нов водопровод и подмяна на тротоарната настилка.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...