Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Отстраняват тумор на коляното и спасяват крака с индивидуална протеза със сложна операция в УМБАЛ „Свети Георги“
Здраве Пловдив

Отстраняват тумор на коляното и спасяват крака с индивидуална протеза със сложна операция в УМБАЛ „Свети Георги“

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

Сложна хирургическа интервенция по премахване на остеосарком – злокачествен тумор в долната част на бедрото, обхващащ и колянната става, ще извърши днес екип, ръководен отначалника на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. Владимир Ставрев.

Пациентът е 58-годишен мъж. На него ще му бъде поставена индивидуална колянна протеза. По този начин ще бъде избегната ампутацията. С индивидуалната изкуствена става ще се замести долната част на бедрото и колянната става, обясни проф. Ставрев.

Като консултант е поканен бившият началник на Клиниката по костни тумори на УСБАЛ по ортопедия в софийския квартал Горна баня проф. Любен Стоков. „За по-голяма сигурност на операцията ще присъства и съдовият хирург от УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Евгений Иванов, понеже туморът притиска съдово-нервния сноп, минаващ в задколянната ямка“, обясни проф. Ставрев.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...