Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Протестиращи влязоха в парламента, чакат оставката на Борисов ВИДЕО
България Важно

Протестиращи влязоха в парламента, чакат оставката на Борисов ВИДЕО

Група протестиращи, сред които представители на „Системата ни убива“ и на „Изправи се. БГ“ на Мая Манолова са влезли в сградата на Народното събрание. Те са допуснати до деловодството на парламента, което е разположено в фоайето до входа към бул. „Дондуков“.

Носят декларация до 240-те депутати и се заканват, че няма да си тръгват, докато тя не бъде подписана от всички народни представители.

Депутати от БСП вече са се срещнали с протестиращите и са обещали да обсъдят въпроса на заседание на ПГ.

„Много вероятно е те да подпишат“, коментира Никола Вапцаров от „Изправи се. БГ“ във видео от фоайето на НС в своя Facebook профил.

„Ние сме мирни граждани. Искаме всеки един депутат да допише тази декларация. В нея под първа точка е записано, че народните представители подкрепят протеста. Във точка – ВСС да поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Трета точка –  несъгласие с проекта за Конституция, подкрепен от ГЕРБ. Като четвърта точка е записано предсрочно прекратяване на мандата на парламента. Само след подписване на декларацията, е възможен конструктивен диалог, заяви Никола Вапцаров.

Протестиращите се заканват да не напускат НС, докато не се срещнат с всички депутати.

Внесли са декларация и в МС, с която премиерът Бойко Борисо подава оставка.

„Ако г-н Борисов си подаде оставката, ние ще станем и ще си тръгнем оттук“, казва Вапцаров във видеото. Там той казва още, че очакват декларация от премиера Борисов, с която той се съгласява да подаде оставка. Във видеото Вера Иванова от „Системата ни убива“ допълва, че са внесени писма и до президента Румен Радев, до Европейската комисия и до омбудсмана. „Смятам, че е редно да бъдем чути. Не искам повече да се бием с полицията, не искам повече да се пръскаме взаимно – те нас и ние тях, с някакви химии. Ние сме български граждани, не искам повече да се изправям срещу български граждани от двете страни на тъпа фронтова линия, измислена. Искам да бъдем просто един единен цялостен народ“, казва Никола Вапцаров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...