Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » След публикация на ПловдивПрес: ВМРО внесе сигнал в прокуратурата срещу Стоян Алексиев
Пловдив Политика Съд и Прокуратура

След публикация на ПловдивПрес: ВМРО внесе сигнал в прокуратурата срещу Стоян Алексиев

Борислав Инчев внесе сигнал в прокуратурата срещу кмета на "Северен".
Борислав Инчев внесе сигнал в прокуратурата срещу кмета на "Северен".

Председателят на ВМРО – Пловдив, Борислав Инчев внесе сигнал в Окръжната прокуратура срещу кмета на район „Северен“  Стоян Алексиев за евентуални корупционни действия от негова страна, базиран на публикацията ни „Лариса Кътова само пред ПловдивПрес: Стоян Алексиев избираше фирмите и ме караше аз да подписвам договорите.“

„Според твърденията на г-жа Кътова всички оферти за договори с общинската администрация са събирани от районния кмет Стоян Алексиев лично, като са били подбирани фирми на негови приближени и/ или свързани с него лица. От събраните оферти Алексиев е избирал „подходящите” , лично ги е предавал на Кътова и й разпореждал да подписва договори с избраните от него изпълнители. Кътова описва, че нито една от фирмите, с които е подписала договор от 19.11.2019 насам, не е я избрала лично тя, нито е проучвала други възможни оферти. Подобни практики съставляват грубо нарушение на принципа на административната дискреция на органа провеждащ процедурите съгласно ЗОП и са неглижирани по нареждане на районния кмет Стоян Алексиев всички процедури съгласно ЗОП за започване на действия по избор и възлагане на изпълнител на обществени поръчки, като по публикуваните данни това е довело до ощетяване на публичните средства, като са заплатени значително по-високи суми от страна на Община Пловдив в полза на неправомерно избрани изпълнители на публични поръчки“, пише в сигнала на ВМРО до прокуратурата.

„От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и поради тази причина подаваме сигнал до Окръжна прокуратура – Пловдив. Очевидно е, че не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем. Разбираме опита за заблуда от страна на ГЕРБ въпроса да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ, а не към компетентните органи. За нас е важно подобен тип казуси да бъдат разгледани от компетентни институции, само така няма да има съмнение в пловдивчани, че за пореден път ще бъде скрита истината и онеправдани виновните.

Продължаваме да очакваме кмета на Община Пловдив Здравко Димитров да назначи независим и обективен одит, а своевременно в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и звеното за вътрешен одит, което е в голяма община. Настояваме също, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, във времето на тяхното извършване районният кмет да бъде в отпуск и да не присъства“, съобщават от партията.

Още

Лариса Кътова само пред ПловдивПрес: Стоян Алексиев избираше фирмите и ме караше аз да подписвам договорите
Стоян Алексиев за Лариса Кътова: Лошо наследство и останки от миналото
Кътова до ГЕРБ: Алексиев се мисли за цар, поиска ми 18-годишно уиски за ремонта на кабинета

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...