Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Търсят изпълнител за югоизточния обход на Пловдив
Пловдив Транспорт

Търсят изпълнител за югоизточния обход на Пловдив

Югоизточен обход на Пловдив
Югоизточен обход на Пловдив

Процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив стартира Агенция „Пътна инфраструктура“.

Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври 2020 г.

С изграждането на обхода, който е дълъг 4,8 км, транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“, ще продължава почти успоредно на жп линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от пътя Пловдив – Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Още

Свързват „Асеновградско шосе“ и „Скобелева майка“ с 30 млн. лв. държавни пари

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...