Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Люспи от СДС в Пловдив и областта отиват при Цветанов
Важно Градът Политика

Люспи от СДС в Пловдив и областта отиват при Цветанов

Люспи от СДС в Пловдив и областта отиват при Цветан Цветанов. Решението си да се разделят със синята идея и да се влеят в политическия проект „Републиканци за България“ обявиха днес  на пресконференция Георги Пилев, Никола Хаджийски, Добри Вълчев, инж. Пламен Чавишанов, Екатерина Асенова. Те твърдят, че над 300 души от града и областта ще се приъединят към „Републиканци за България“.

„Проведохме събрания в шестте района на Пловдив и всички единодушно подкрепят идеята да се присъединим към Цветан Цветанов. Член съм на СДС точно 30 години и пет месеца и решението беше много трудно“, призна Никола Хаджийски.

„Утре имаме среща с Цветан Цветанов и ще обявим официално решението си. Над 300 души от Пловдив и областта изявяват желание да се присъединят към „Републиканци за България“, обясни Георги Пилев.

„Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на националното ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС, заяви Георги Пилев.

Той допълни, че повече от една година не е свикван Националният съвет, а две години не са се събирали представителите на Контролният съвет, въпреки че имало подадени жалби. „Решенията в СДС започват да се взимат авторитарно. Единственият вариант да защитим политическите виждания на нашата общност е да потърсим политическото си бъдеще в друг политически субект. Най-близък до нас идейно  и геополитически ориентиран е проектът на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, защото е в център дясно и е със силно изразена евроатлантическа насоченост“, обясни Георги Пилев мотивите за напускане на СДС.

„Това са хора интриганти и сребърници. Грижат се за собственото си добрувание, но не и за СДС.“ Това  коментира пред ПловдивПрес кметът на Карлово Емил Кабаиванов, който беше близък с Хаджийски. Той добави, че е бил и остава седесар и няма никакво намерение да сменя партията.

„Толкова радостен ден не сме имали отдавна. Това са хора, които години наред въртяха интриги в СДС“, коментира лидерът на синята партия в Пловдив Тони Симидчиева.

 

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...