Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Оглеждат Колодрума за Европейското първенство по волейбол за жени догодина
Волейбол Спорт Спорт Важно

Оглеждат Колодрума за Европейското първенство по волейбол за жени догодина

Делегати на Европейската централа по волейбол инспектираха Колодрума.
Делегати на Европейската централа по волейбол инспектираха Колодрума.

Сред инспектиращите от Европейската централа по волейбол е и сърбин на име Слободан Милошевич

Зала „Колодрума“ е с реални шансове да спечели домакинството на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г., стана ясно по време на инспекция на място от представители на Европейската централа по волейбол. Сред тях е сръбски специалист по този спорт на име Слободан Милошевич. Екпертите проверяват дали Колодрума отговаря на изискванията за първенство от такъв ранг, водени от Борис Халачев, който завежда международната дейност на Българската федерация по волейбол.

„Залата им е позната,  защото волейболен клуб „Марица“ са играли тук Шампионска лига, националният отбор – мъже, играха миналата година Лига на нациите, преди години националният отбор на младежите  имаха тук европейско първенство, така че в Европа и по света залата е добре позната като място за волейбол. Тя отговаря на всички изисквания и изглежда идеално“, заяви Борис Халачев.  Той добави, че домакинството на Европейско първенство по волейбол е много престижно и е както гордост, така и отговорност.

За провеждането на такова първенство се изисква залата да има минимум 5000 места, а в Колодрума капацитетът е по-голям.  Залата разполага и с нужното за целта осветление, което се управлява от таблет.

Решението, дали Европейското първенство по волейбол за жени през следващата година ще се проведе в Колодрума, ще бъде взето до месец.

 

Колодрума отговаря на всички изисквания за първенства от висок ранг.
Колодрума отговаря на всички изисквания за първенства от висок ранг.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...