Quantcast
Новини Пловдив » България » Скандал в парламента! БСП и ДПС поискаха оставката на Караянчева. Тя: Няма да я дам
България Важно Политика

Скандал в парламента! БСП и ДПС поискаха оставката на Караянчева. Тя: Няма да я дам

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

Скандал се разрази в Народното събрание заради случилото се вчера с майките от „Системата ни убива“.

БСП поиска оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Причината – недопускането на детето с увреждане до тоалетната на парламента. Това обяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев от парламентарната трибуна. „Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на Народното събрание да се окаже политически фактор“, изтъкна Кутев.

Според него случилото се е опит за физическо издевателство върху една група физически изтормозени граждани. „Това дете, което вчера не беше допуснато, само преди две години на наше заседание седеше вътре в залата. Същото дете, със същата майка“, припомни депутатът от БСП. По думите му резултатът от тогава са приети законопроекти за хората с увреждания.

„Днес те не могат да стигнат до Народното събрание, защото нямат достъп. Няма достъп, защото дотук количката не може да мине. Ако утре в тази зала попадне депутат с по-сериозни увреждания, няма как да си докара количката до пулта“, заяви още Кутев.

Според него по-големият проблем е, че преди две години хората с увреждания са имали достъп до залата на Народното събрание, а сега нямат достъп до тоалетната на парламента. „Ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето, значи Народното събрание има проблем“, коментира Антон Кутев.

„Аз лично оставка няма да подам. Няма да позволя Народното събрание да бъде въвличано в провокации“, реагира Цвета Караянчева.

Тя бе категорична, че няма да позволи Мая Манолова, която опитва да се възползва от „Системата ни убива“ за политическа кариера, да злепоставя парламента.

„За последен път ще се занимая с лъжите, които се говорят от тази трибуна. Аз не съм човекът, който се занимава с пропусквателния режим в тази сграда“, подчерта Караянчева. Тя изчете и заповедта на министър на здравеопазването за влизането в Народното събрание. И настоя, че в никакъв случай няма ограничения.

Караянчева изчете и писмото, изпратено до парламентарните групи за среща с майките от „Системата ни убива“. „Искам да кажа, винаги съм влизала в диалог, но няма да разговарям с Мая Манолова и хората й. Има нормален достъп до деловодството на Народното събрание. Тук също има хора, които боледуват от COVID – 19. И наше задължение е да защитим всички. Достъпът до НС се решава по усмотрение на комисиите“, каза още председателят.

„Когато сами ние си подбиваме авторитета, никой не може да го направи по-добре от нас. Това Народно събрание има правила, това е институция. Относно манипулациите, които се правят, че има бити, няма такова нещо. НСО има видеа. Моля да се отнасяме коректно“, призова тя.

Изненадващо имаше реакция и от ДПС. Мустафа Карадайъ излезе от трибуната, за да обяви, че партията започва консултации за искане оставката на Цвета Караянчева. В началото на есенната пленарна сесия от ДПС поискаха оставката на правителството, но и на президента.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...