Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Цветанов: Пловдив не заслужава такъв кмет, заплашват хора да не идват при мен
България Важно Градът Политика

Цветанов: Пловдив не заслужава такъв кмет, заплашват хора да не идват при мен

Цветан Цветанов и хората му в Пловдив
Цветан Цветанов и хората му в Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

Пловдив не знам дали има най-добрия кмет. Не знам дали този град заслужава да има такъв кмет. Искам да призова кмета на Пловдив и тези, които имат някакви управленски лостове за въздействие върху хората – не го правете. Това заяви на пресконференция под тепетата Цветан Цветанов, който обяви подробности за новия си проект „Републиканци за България“.

Бившият втори в ГЕРБ директно обвини кмета Здравко Димитров, че се притискат хора, които искат да се присъединят към новата партия на Цветан Цветанов.

На въпрос на ПловдивПрес кой ги притиска, Цветанов заяви „Попитайте Здравко Димитров, той ще ви отговори“.

 

Никола Хаджийски, Георги Пилев, Цветан Цветанов, Драгомир Георгиев, Теодор Шойлеков
Никола Хаджийски, Георги Пилев, Цветан Цветанов, Драгомир Георгиев, Теодор Шойлеков

„Старахът не може да ти гарантира успех в управление, не ти дава политически дивидент. Страхът само връща хората към времена, които бяха в миналото“, каза още Цветанов.

„Една община е важен фактор за развитието на частния бизнес и града и много от решенията минават през ОбС и местната администрация – ако си недобронамерен и достатъчно агресивен, можеш да притиснеш доста хора. Затова говорим, че е важно електронното управление“, допълни Цветанов.

Той обяви, че не е водил разговори с бившия кмет Иван Тотев, нито е търсил бившия зам.-кмет Димитър Кацарски.

Попитан от ПловдивПрес дали Цецка Цачева ще се присъедини към „Републиканци за България“, Цветанов каза „Не“.

В Инициативния комитет на „Републиканци за България“, който ще е от около 100 души, само между 5 и 7 ще са бивши членове на ГЕРБ. „Над 60% са хора, които не са се занимавали с политика, но изповядват  евроатлантическите ценности. Има много млади хора, които се присъединяват към проекта“, каза Цветанов.

„Проектът ще стартира на 20 септември, когато ще бъде приета учредителната декларация. Самото учредяване е планирано за 27 септември в София, когато ще бъде гласуван Уставът и ще започне същинската работа по места в страната“, съобщи Цветанов.

Той подчерта, че до момента са създадени структурите на партията в 70 процента от страната. Днес официално представители на СДС в Пловдив и областта преминаха към новата структура на Цветанов „Републиканци за България“

Очаквайте подборности!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...