Quantcast
Новини Пловдив » България » Насочват по обходен маршрут към Пловдив, късове фаянс пукат гуми на АМ Тракия, където горя тир
България Важно Инциденти Транспорт

Насочват по обходен маршрут към Пловдив, късове фаянс пукат гуми на АМ Тракия, където горя тир

Магистралата е осеяна с остри късове фаянс в района на пожара
Магистралата е осеяна с остри късове фаянс в района на пожара

Остри късове от фаянсови изделия са засипали магистрала „Тракия“ при 150-ия километър. Парчетата са от товара на запаления тир тази сутрин, за който ПловдивПрес съобщи. Острите фаянсови шрапнели са напукали гумите и на строителната техника, дошла да разчисти пътното платно.

Тежкотоварният камион е превозвал санитария. Движението по АМ Тракия в участъка на км 150 посока София е възможно само по обходен маршрут през Белозем, Шишманци или Раковски, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 6 часа тази сутрин. При движение посока Бургас – София се запалва ремаркето на сръбски тир, натоварен със санитария. Водачът е успял да откачи влекача, но ремаркето е изгоряло. На място са изпратени два пожарни автомобила. От високата температура при пожара наоколо са се разпръснали парчета от счупени фаянсови плочки, мивки и тоалетни, които в момента се разчистват.

Острите парчета са напукали гумите на разчистващата техника.
Острите парчета са напукали гумите на разчистващата техника.

/ПловдивПрес

Още

Тир се запали на магистрала „Тракия“, блокира движението

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...