Quantcast
Новини Пловдив » България » Президентът: Диалогът има смисъл само след истината за записи, шкафчета и корупционни схеми
България Важно Политика

Президентът: Диалогът има смисъл само след истината за записи, шкафчета и корупционни схеми

Президентът Румен Радев в Бояджик.
Президентът Румен Радев в Бояджик.

„Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта.  Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление  –  как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта“, заяви президентът Румен Радев в ямболското село Бояджик, където поднесе цветя пред паметника на бащата на компютъра Джон Атанасов, чиито корени са от това село.

Той изрази признателността си към хора, които протестират срещу „моралното падение и зависимостите на малцина“ във властта. Радев добави, че едно управление, което се бори единствено за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социално-икономическа криза, която се очертава.

На въпрос за освобождаването на началника на политическия му кабинет Калоян Методиев президентът отговори: „Искам да благодаря на г-н Методиев за работата му за институцията. Мисля, че с моето решение му давам свободата да разкрие своя потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах.“

Още

Борисов: Успех се постига с диалог, а не с противопоставяне

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...