Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » ВМРО: Защо се пази в тайна който ще бъде и. д. шеф на Онкодиспансера?
Пловдив Политика

ВМРО: Защо се пази в тайна който ще бъде и. д. шеф на Онкодиспансера?

Борислав Инчев, Димчо Петров и Камен Шишманов от ВМРО.
Борислав Инчев, Димчо Петров и Камен Шишманов от ВМРО.

Ваня ДРАГАНОВА

Защо се пази в тайна който ще бъде  временният управител на Онкодиспансера и в предложението има точки, точки, точки? Този въпрос зададоха от ВМРО преди утрешната сесия на Общинския съвет, на която ще се обсъжда идеята да бъде прекратен изтеклият вече договор на сегашния управител д-р Парашкев Цветков и да бъде определен и. д. шеф. Предложението не е на администрацията, а на общински съветници от ГЕРБ и Кауза Пловдив. Според ВМРО това означава, че местната администрация бяга от отговорност.

„Ние ще дадем своята подкрепа за временен управител, освен ако не е механик, примерно. Само да не се окаже, че това място е за партийно послушен човек“, заяви лидерът на ВМРО – Пловдив, Борислав Инчев.

Казусът с Комплексния онкоолгичен център е сложен, защото на редовно проведен конкурс на първо място беше класирана проф. д-р Марианна Янева. Шефът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов обаче внесе сигнал в прокуратурата, че тя е подписала договора за доставката на скъпия томограф за здравното заведение. Възложител на тази поръчка е бившият управител на Онкото д-р Красимир Вальов, който е подсъдим за нея.

На предишната сесия предложението проф. Марианна Янева да бъде утвърдена като управител беше оттеглено без мотиви. Теоретично тя би могла да съди общината, защото не е назначена, въпреки че е спечелила конкурса.

Съветниците от ВМРО няма да подкрепят тегленето на нов заем, защото не е обяснено кои обекти ще се финансират с планирания нов дълг.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...