Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Румен Петков: Борисов е токсичен, купи си такса „спокойствие“ от САЩ ВИДЕО
България Важно

Румен Петков: Борисов е токсичен, купи си такса „спокойствие“ от САЩ ВИДЕО

Георги Илчев и Румен Петков
Георги Илчев и Румен Петков

Галина ГЕОРГИЕВА

Диалог между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов можеше да има преди година. Днес Борисов е токсичен, който седне да разговаря с него, влиза в чекмеджето с 1 млн. евро. Това важи и за европейските ни партньори – който от тях разговаря с Борисов, легитимира корупцията ни в особено големи размери. Президентът Радев няма нито управленското, нито моралното право да разговаря с Борисов до изчистването на тези въпроси“. Това заяви в Пловдив лидерът на АБВ Румен Петков в коментар на въпрос на ПловдивПрес дали е възможен диалог между президент и премиер, за какъвто се обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Според Румен Петков премиерът Борисов се страхува от предсрочни избори заради служебното правителство, което трябва да поеме властта. „На един сериозен вътрешен министър му трябват не повече от 3 часа, за да арестува Борисов за снимката с еврото в чекмеджето. Борисов трябва да бъде арестуван за 24 часа и да започне разследване откъде той има 1 млн.евро и няколко кюлчета злато. Дали ще има прокурор, който да направи мярката за 72 часа, е друг въпрос. Борисов умира от страх, че един сериозен външен министър в служебното правителство на петата минута от влизането си в кабинета, може да прати писмо до испанския си колега за разследването по скандала в Барселона, където името на министър-председателят беше замесено. Всички ще искат да го видят на съдебната скамейка и в затвора“, прогнозира бившият вътрешен министър.

Той разкритикува още правителството, че не е обявило реалната стойност за сделката за самолетите F 16.

„По обявление на правителството сделката на самолетите F-16 отиде на 2,3 млрд.лв. с ДДС. В рамките на тази сделка имаме един брутално орязан ресурс за въоръжение и техника. Председателят на Комисията по отбраната в парламента ген. Константин Попов скри, че освен тези пари, ще трябва да платим още 500 млн. лв. за изграждане на инфраструктура в Граф Игнатиево, където се концентрират усилията за разполагане на самолетите F-16, които все още не са произведени. Отделно още 300 млн.лв. ще дадем за второто летище в Безмер. Така близо  1 млрд.лв. българските граждани ще трябва да платят.  Бойко Борисов плати 2,3 млрд.лв. наши пари на САЩ  за такса „спокойствие“. Ако САЩ мълчат за това шкафче с 1 милион евро и няколко кюлчета злато, това е най-голямата подлост“, коментира Румен Петков и добави, че пръв път в своята история България ще има охрана на въздушното си пространство от чужди самолети, което определи като  позор.

Лидерът на АБВ  попита правителството какъв финансов ангажимент са поели към амриканската компания „Локхид Мартин“, която произвежда изтребителите F-16. „Има твърдения, че финансовият ангажимент включва още една доставка от този тип и отиваме към 5 млрд. долара за самолетите. Ако това е така, трябва да намерим прокурор, който ще арестува тази шайка“, каза Румен Петков.

За новия проект на Цветан Цветанов бившият вътрешен министър заяви: „Не сме забравили 15 000 СРС – та годишно, които се използваха по времето на Цветан Цветанов. Това беше полицейщина в уродливи параметри. Това означава, че през ушите на хората са минавали 2,3 милиона българи. Шест апартамента с две милиционерски заплати, седмия – спира асансьор в хора. Ако това искаме, е друг въпрос. Брутална злоупотреба с власт – да прочетеш СРС-та за лекарите от Горна Оряховица от трибуната на Народното събрание. И още много въпроси, които разумните хора ще си зададат преди да се включат в такъв проект“.

Румен Петков отговори на въпрос на ПловдивПрес за лявото обединение , че  АБВ води разговори с Мая Манолова  и с  представители на БСП. „Преди конгреса на БСП обаче, който ще определи тяхното ръководство, би било невъзпитана припряност да се търси някакво решение. Позицията на АБВ е, че консолидацията вляво няма алтернатива, защото Борисов спекулира успешно и прави внушения, че няма алтернатива. Ако има един консолидиран солиден проект, който излъчва средносрочна перспектива, това ще мобилизира голям избирателен потенциал, който трудно може да бъде подменен с фалшифицирането на изборния резултат“, завърши лидерът на АБВ.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...